Honda a prezentat la salonul de la Detroit coupe-ul CR-Z care functioneaza cu un sistem hibrid benzina - electric si dispune de transmisie manuala in sase trepte. Livrarile pentru Romania vor incepe din vara acestui an, a anuntat Honda Trading. Nu se stiu detalii oficiale legate de pret, insa presa engleza estimeaza ca se va porni de la 20.000 euro.

Masina dispune de un motor pe benzina de 1,5 litri, 102 CP si de un un motor electric care duce puterea totala a masinii la 124 CP. Producatorul sustine ca masina are un consum mediu mixt de cinci litri/100 km si emisii de CO2 scazute pentru o masina sport, 117 g CO2/km.

Modelul european CR-Z are o dispunere a locurilor in sistem 2+2, dand posibilitatea clientilor de a transporta adulti nu foarte inalti pe distante scurte sau copii in calatorii mai lungi. Scaunele din spate pot fi rabatate printr-o singura miscare.

Masina e construita pe o platforma scurtata a Insight, astfel ca CR-Z e cu 29 cm mai scurta decat Insight, masina lansata anul trecut in tara. CR-Z ajunge de la 0, la 100 km/h in 9,7 secunde.

Honda a vandut in tara 895 de masini in primele 11 luni din 2009, scadere drastica fata de intreg anul 2008 cand vanzarile au trecut 2.500 unitati.