Renault a anuntat marti ca in octombrie anul trecut a demarat un recall de proportii pentru 387.000 de masini Scenic si Kangoo la care in service se fac reprogramari ale calculatorului directiei asistate, scrie Le Parisien. Producatorul spune ca e vorba de un recall preventiv si adauga ca modificarile sunt facute in 30 de minute.

Sunt vizate modele Scenic produse intre ianuarie 2006 si martie 2007 plus masini Kangoo fabricate mai recent. Renault spune ca rechemarile sunt preventive si constau in reprogramarea calculatorului directiei asistate pentru a rezolva o eroare care poate da impresia ca "directia este un pic dura".

Renault spune ca reparatia nu dureaza mai mult de 30 de minute si este gratuita. Compania a trimis scrisori proprietarilor masinilor vizate. Le Parisien adauga ca 144.000 de masini sunt din Franta si 18.000 in Belgia.

Rechemarea in service, cunoscuta si sub numele de recall, este o operatiune efectuata des pe pietele auto de traditie, fiind o dovada ca producatorii se gandesc la siguranta soferilor. Recall nu inseamna neaparat masini stricate, si nici retragerea de pe piata a unor automobile.

In Europa sunt rare cazurile in care producatorii fac publice recall-urile, insa cel mai recent exemplu este din decembrie cand Fiat a anuntat rechemarea a 500.000 de masini Grande Punto.