Potentialii cumparatori ai unei super-masini Lexus vor trebui sa fie aprobati de catre compania auto, informeaza Huffington Post. Oricine doreste sa cumpere noul model LFA, asa-numita "super-masina de doua locuri", va fi verificat de companie inainte de a primi "aprobarea" sa cumpere vehiculul.

Lexus a anuntat ca noua sa "super-masina" poate accelera la 100 de km/h in 3.6 secunde si atinge viteze de pana la 325 de km/h.

Compania a anuntat ca nu va produce decat 500 de masini, cu o rata de 20 de masini pe luna. Fiecare vehicul va costa 350.000 de dolari.

Lexus a precizat ca potentialii cumparatori vor fi verificati inainte de a primi "aprobarea" sa cumpere masina. Compania a afirmat ca fiecare potential cumparator va fi evaluat in functie de locul in care traieste, de celelalte masini pe care le detine si, mai ales, de obiceiurile sale de condus.

Un manager Lexus a precizat ca se doreste ca masina sa fie condusa "in mod frecvent" si in locurile "potrivite". Intr-o declaratie pentru Wall Street Journal, Paul Williamson a afirmat ca "vrem oameni care sa conduca acesta masina, care sa fie vazuti in masina. Vrem ca masina sa fie vazuta pe drumurile potrvite, in fata restaurantelor bune si sa nu bucure doar pe cineva in garajul sau de-acasa".

Publicatia noteaza ca verificarea facuta de Lexus este un efort menit sa intensifice exclusivitatea brandului si sa-l personalizeze in competitia cu marci precum Porsche, Lamborghini sau Ferrari.

Vezi mai jos o prezentare a masinii