Dupa ce in toamna Toyota rechema pentru verificari 4,2 milioane de masini in SUA, existand pericolul ca pedala de acceleratie sa se blocheze in covorasul de pe podea, acum a fost declansat un recall pentru alte 2,3 milioane de masini. De data aceasta exista pericolul ca pedala sa se blocheze la podea, din cauza unui defect de fabricatie la un furnizor, astfel ca masinile trebuie sa ajunga in service pentru verificari, scrie Automotive News. Toyota a fost producatorul ce a rechemat cele mai multe masini in SUA anul trecut, iar imaginea de super-fiabilitate ii poate fi afectata.

Trebuie precizat ca recall-ul a fost initiat dupa ce au existat plangeri izolate legate de pedala de acceleratie, iar producatorul nu vrea sa riste si va verifica 2,3 milioane de masini in SUA. Toyota spune ca defectele de fabricatie au aparut din cauza unui furnizor american si s-a observat ca pedalele se uzeaza extrem de repede si se pot bloca la podea.

In toamna anului trecut Toyota a rechemat pentru verificari 4,2 milioane de vehicule in SUA, dupa ce au existat cateva cazuri in care masinile au accelerat puternic si necontrolat din cauza ca pedala de acceleratie s-a prins sub covorasul de pe podea. O parte din masinile care au fost verificate ca parte a acelui recall vor fi din nou verificate si pentru noul recall.

Toyota a vandut anul trecut 1,77 milioane de masini in SUA si desi acolo recall-ul este o practica normala si larg raspandita, numarul extrem de mare de masini chemate de japonezi ar putea afecta imaginea de marca super-fiabila.