Honda a anuntat ca recheama pentru verificari 646.000 de masini modelele Jazz/Fit si City, pentru posibile defectiuni la sistemul de inchidere a geamurilor, scrie Le Figaro. Producatorul va verifica intrerupatoarele sistemului de inchidere a geamurilor si daca va gasi componente stricate le va inlocui. Totul a pornit de la un incendiu care a izbucnit in Africa de Sud dupa ce apa care a intrat in sistemul defectuos a creat scurt-circuit, iar un copil a murit din cauza focului, scrie Le Figaro. UPDATE: Honda Trading Romania spune ca recall-ul nu vizeaza masini vandute in tara.

Circa 170.000 de masini rechemate sunt din Marea Britanie, iar cam 140.000 din SUA. Sunt rechemate masini din alte tari europene, dar si din Asia. REcall-ul se referera la generatia Jazz produsa intre 2002 si 2008.

Au existat cateva cazuri cand au izbucnit incendii, dupa ce apa a intrat la sistemul de inchidere/deschidere a geamurilor, iar in Africa de Sud un copil a murit intr-un astfel de incendiu care a pornit de la componente defectuoase.

Anul trecut vanzarile Honda in Romania au scazut cu 62%, la sub 1.000 de masini. Doar 44 din ele au fost modelul Jazz, de patru ori mai putin decat in 2008.

Honda are 1,7% din piata auto europeana cu vanzari ce s-au situat in jurul a 245.000 de masini anul trecut.