Spyker estimeaza ca Saab va fi profitabila in 2012 si inca studiaza posibilitatea lansarii unui model mai mic, 9-1
Prioritatea Spyker este sa gaseasca finantare pentru a putea achita cele 76 milioane dolari pe care trebuie sa le dea la GM pentru Saab, iar doua treimi din suma poate fi acoperita, in timp ce pentru restul de 25 de milioane dolari trebuie gasit un investitor pana la jumatatea lui iulie.
Spyker este un mic producator olandez de masini sport, a construit 21 de autoturisme in ultimul trimestru al anului trecut la un pret mediu de 200.000 euro si are sub 100 de angajati. Multi s-au aratat sceptici in ceea ce priveste capacitatea Spyker de a salva Saab, insa olandezii spun ca pot sa dea un suflu nou marcii.
Planurile indica investitii de un miliard de euro pana in 2012, an in care marca ar trebui sa devina profitabila. Spyker spune ca Saab va ramane o marca de nisa cu o gama de trei - patru modele: 9-3, 9-5 si 9-4X (produs in Mexic), dar ramane de vazut daca va fi lansat un model mai mic, 9-1.
Planurile indica o productie anuala de 100.000 - 125.000 de unitati, asemanatoare cu cea dinainte de criza si se doreste ca marca sa fie un concurent pentru brand-urile germane premium.
Anul trecut vanzarile Saab in Europa au scazut cu 59%. In tara s-au inmatriculat anul trecut 64 de masini Saab, scadere de 63% fata de 2008.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
olandejii nu's chineji !