Seful Fiat Sergio Marchionne spune ca dupa ce din cauza crizei a inghetat timp de mai bine de un an lucrul la noi proiecte va da drumul unor investitii serioase, astfel incat noua generatie a masinii de clasa mica Panda va iesi pe piata in 2011, scrie revista britanica Autocar. Seful Fiat spune ca in 2011 cererea pe piata isi revine, astfel ca vor veni si noi modele: noua generatie Panda si lansari Lancia bazate pe parteneriatul cu Chrysler.

Seful Fiat a spus ca din octombrie 2008 pana la final de 2009 a inghetat un numar de proiecte, asteptand ca piata sa-si revina si sa existe cerere consistenta. Lucrurile incep sa isi revina, astfel ca in martie la Geneva urmeaza a fi lansat modelul Alfa Romeo Giulietta cu intarziere de un an, iar la anul va fi lansat noul Fiat Panda, cu doi ani mai tarziu decat era programat initial.

Fiat investise aproape cinci miliarde de euro in 2008, anul trecut suma totala a fost cu 32% mai mica, dar anul acesta urca la 4,5 miliarde euro.

In 2011 gama Lancia se va innoi puternic: va aparea un urmas al Ypsilon, iar din parteneriatul cu Chrysler vor iesi masini cu sigla Lancia derivate din masinile Sebring (sedan si cabrio) 300C si Voyager ale marcii americane.

Fiat Panda costa in Romania intre 8.000 euro si 10.600 euro, TVA inclus, anul trecut s-au vandut 945 de masini, scadere de 12% fata de 2008, iar ultima generatie a aparut in 2003.