Marca sportiva Abarth din grupul Fiat va fi oficial reprezentata in Romania din martie cand in zona Piata Presei din Bucuresti va fi deschis un showroom dupa o investitie a AutoItalia. In tara, gama marcii va cuprinde atat modelele de strada, cum ar fi Abarth 500 cu motor de 135 CP sau Abart Punto Evo Turbo cu motor de 170 CP, dar se vor vinde si modelele de raliu, a anuntat AutoItalia.

Showroom-ul se deschi in noua cladire City Gates din Piata Presei Libere in ultima decada din martie. Valoarea investitiei nu a fost anuntata.

In Romania, gama va cuprinde atat modelele pentru strada: Abarth 500 1.4 16v Turbo T-jet 135 CP, Abarth Punto Evo 1.4 16v Turbo MAir 170 CP sau Abarth 695 1.4 Turbo 185/160 CP Tributo, cat si pe cele pentru raliuri: Abarth 500 Assetto Corse – Trofeo, Abarth 500 Rally – N Group si Abarth 500 Rally – R3T Group. Vor fi disponibile, de asemenea, kituri de tunning si accesorii pentru masini, precum si obiecte si materiale promotionale.

Abarth a fost infiintata la Torino de designer-ul austriac Karl Abarth in 1949. Compania a obtinut numeroase victorii in cursele auto si o serie de modele Fiat si Lancia au avut si versiuni cu motoare mai puternice sub sigla Abarth. Fiat Group a relansat marca Abarth in 2007 prin versiunea Grande Punto.

AutoItalia Group devine primul importator din reteaua internationala Abarth, pana acum formata doar din reprezentantele oficiale ale producatorului.

Abarth intra in portofoliul Autoitalia Group alaturi de Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Infiniti, Honda Bikes, SsangYong si Segway.