Opel va aduce la salonul auto de la Paris, in toamna, o masina de clasa mini in genul conceptului Trixx prezentat acum sase ani, scrie revista britanica Autocar. Seful GM Europe, Nick Reilly declara anul trecut ca lansarea unui model de clasa mini e o prioritate pentru Opel care nu e prezenta in segment.

Revista britanica scrie ca germanii vor aduce la salonul francez un concept "similar in executie" cu masina Trixx, prezentata de marca in 2004. Opel lucreaza de ani buni la proiectul unei masini de clasa mini, insa planul a fost inghetat anul trecut cand Opel trecea printr-o perioada grea si era vorba sa fie vanduta.

Se pare ca la finele anului trecut noul sef al GM Europe, Nick Reilly a readus proiectul la viata si e de asteptat ca masina sa intre in 2011 pe liniile de asamblare.

In prezent, cel mai mic model al Opel este Agila, "fratiorul" lui Suzuki Splash produs la uzina marcii japoneze, in Ungaria. Productia Agila a fost de 65.000 de unitati in 2008 si 50.000 in 2009. In tara s-au inmatriculat anul trecut 41 de masini Agila, fata de 30 in 2008.

Printre cele mai vandute masini de clasa mini se numara Chevrolet Spark, Fiat panda, Peugeot 107 si Citroen C1.