Ford a inceput in India productia de volum a masinii de clasa mica Figo, model despre care presa indiana scrie ca va costa intre 5.500 si 7.000 euro, conform rediff.com. Masina a fost prezentata in toamna anului trecut si e unul din cele mai ieftine modele Ford. Figo va dispune de doua motorizari: 1,2 litri benzina si 1,4 litri diesel. Va concura pe piata cu masini precum Suzuki Swift si Hyundai i20, iar Ford profita de faptul ca in India costurile de productie sunt mai mici, salariile la fel, iar masinile pot fi vandute la preturi mult sub cele din Europa.

Ford a inceput productia de volum la uzina din Chennai unde s-au investit 500 milioane dolari. Ford produce si alte modele la Chennai, inclusiv Fiesta si va construi si motoare, iar o parte dintre ele vor merge la export.

Figo este un model de clasa mica de sub patru metri lungime. Se estimeaza ca va costa intre 350.000 si 450.000 de rupii, echivalentul a circa 5.500 - 7.000 euro. Masina va fi disponibila fie cu motorul pe benzina de 1,2 litri, 70 CP sau cu diesel-ul de 1,4 litri, 68 CP.

Ford spune ca Figo este un model extrem de competitiv si o parte din productie va merge la export. In Europa, cel mai ieftin model Ford este masina de clasa mini Ka, avand preturi de la circa 10.000 euro.