VIDEO Renault va comercializa cu 5.000 de euro micul vehicul electric Twizy, peste un an si jumatate
Desforges spune ca Twizy va fi foarte bun pentru companiile care livreaza diverse produse in oras deoarace va fi un produs mai sigur decat altele de acest gen existente pe piata. Reprezentantul Renault adauga ca acest "scuter pe patru roti" e extrem de dinamic fiindca se incarca in circa trei ore.
In 2011 Renault va incepe la uzina de la Valladolid din Spania productia acestui scuter electric. Twizy are 2,3 metri lungime, 420 kg greutate, dispune de un motor electric de 15 kW si are o autonomie de 100 km.
Din 2012, la uzina din Franta, de la Flins va incepe productia unei alte masini 100% electrice, bazata pe conceptul Zoe Z.E., model de dimensiunile lui Clio ce cantareste cam 1.400 kg si are o viteza maxima de peste 130 km/h. Autonomia va fi de 160 km/h, iar incarcarea va dura intre patru si opt ore la o priza standard. Va exista si metoda radicala QuickDrop, prin care la statii speciale bateria consumata e in trei minute schimbata cu alta baterie, incarcata, ce urmeaza apoi a fi schimbata la randul ei cand se consuma, prin aceeasi metoda.
La uzina din Flins sunt produse modele Clio, iar masina electrica de clasa mica Zoe va fi cel mai important model al gamei electrice a Renault, cu doua treimi din vanzari.
Renault va mai produce din 2011 si o versiune 100% electrica a lui Fluence, masina care va ajunge si in Romania peste doi ani.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
in cazul de fata...autonomia este exprimata in DISTANTA
Viteza este in km/h
ce legatura are ? e ca si cand te-ai referi la propiul IQ in kilograme.... WHAT?? =)))
super tare!
faceti repede calculele fiecare dintre voi...!!!
bravo!
O adaptare ar fi sa tragi un scotch si cu sac de plastic in partea de jos.
Owned! =))
Este exclus sa o folosesti in afara orasului, in plus unde dracu pun boxele, maneaua, gratarul si berea? Trebuie sa las piranda acasa si nu pot, ca asta nu urca Posada cum nu sunt eu popa. Asa ca trebuie cineva sa ma impinga. Un pic, nu mult. Cat sa-si faca foame de mici si bere!
not owned :)
Plus ca daca stau sa ma gandesc mai bine, nu are usi, deci am sanse sa mai gasesc cutia goala in fata blocului...
Nu e practica in Romania. Parol!
OK, acasa o tii in garaj, o sa zici tu, dar ce dracu faci daca te duci in vizita la un prieten care sta prin Rahova? Sa nu zic Ferentexas...
Ma bucur ca incep sa se miste lucrurile in aceasta directie si sper sa vedem cat mai multe masini electrice in oferta pietei auto din urmatorii ani.
Iar chestia cu 240 lei faci 1000 km, poate in visele tale sau pe hartie. In Bucuresti ma indoiesc ca masina ta consuma 5% seara pe podul grant cand iti ia 20 de minute sa faci 500m.
Este o masina destinata clar celor care stau la casa si care o tin ca a doua masina sa ajunga din Otopeni in centru spre exemplu.
Nu stiu cum as incarca-o in fata blocului, inafara de a trage fir de la etajul 9 la parter sau sa ma rog de mosu' de la parter sa-mi bag putin masina in priza lui.
La ce-ti trebuie depasiri la asipartie in oras?? Cu asta te deplasezi de la punctul A la punctul B cat mai ieftin posibil fara a utiliza transportul public.
Având o baterie de 15 Kw, ce factura oare îti vine la electricitate daca o încarci de 5 ori pe luna? (500 km).
Singura utilizare practica o vad la companii care livreaza pizza prin bucuresti....
"Sincer mi se pare o aberatie, pana nu or sa se inventeze niste surse de energie mult mai eficiente decat acumulatorii din ziua de azi conceptul de masina electrica este "mort"..."
Si tu stii asta pentru ca...
...nu vad nici un argument tehnic care sa sustina ce spui tu... Te rog, mai ales daca esti din domeniu, sa vii cu ceva "dovezi" sa iti sustii afirmatia, ca noi astialalti habar nu avem, dar nici nu putem sa te credem fara ceva serios.
Asta am avut în vedere. Daca este altfel, rog sa primesc niste lamuriri. Sunt cam nul :p)
As zice ca in mod real costul energetic al transportului pe 100km ar trebui sa fie cam 10kWh in conditiile unui condus la viteza medie. Asta inseamna(la un tarif actual de 0,32RON/kWh) 3,2 RON/100KM adica mai putin de o zecime din costul normal pentru o masina de oras (8L/100km*4,2RON=33,16RON).
Inca un avantaj: motorul electric nu consuma NIMIC la ralanti. Practic el porneste doar la apasarea pe acceleratie; asta inseamna ca in coloana de masini consumul e mai ridicat numai din cauza pornirilor si opririlor repetate, nu si din cauza functionarii la ralanti. Practic in trafic extrem, masina e si mai economicoasa.
Si avantajul final: sigur se strecoara mai usor.
In rest , fie cum zici tu :)
de ce sa nu o comparam cu un scuter sau o bicicleta cu motor ?
sa vedem atunci daca raportul costurilor de rulare mai justifica un pret de 5000 euro.
la o diferenta de cost de maxim 1-2 euro/100km, te las sa socotesti singur cite mii de km tre' sa parcurga "bestia" ca sa-si amortizeze diferenta de pret de la achizitionare.