Citroen prezinta la inceput de martie la Geneva conceptul DS High-Rider, un coupe compact diesel hibrid ce se inspira din alte concepte DS dar da si primele idei despre DS4, un nou model al gamei DS lansata anul trecut de producatorul francez. Conceptul are propulsie diesel-hibrida, garda la sol inaltata si trasaturi de crossover.

Majoritatea hibridelor din productie au motor pe benzina pe langa cel electric. La conceptul francez e prezent un diesel HDI dar se utilizeaza si un motor electric ce poate, in momentul in care soferul are nevoie de o accelerare puternica, sa suplimenteze cuplul motorului HDi, acest cuplu suplimentar fiind transmis rotilor spate. Masina poate merge exclusiv cu motorul electric.

Conceptul are garda la sol inaltata, roti de 19 inchi si masoara 4,26 metri lungime,1,82 metri latime si 1,48 metri inaltime.

Spre finalul anului va fi prezentata versiunea de serie, DS4, concurent pentru modele noi precum Mini Countryman sau Nissan Juke.

In februarie 2009, Citroen anunta lansarea unei linii de produse purtand numele DS (Distinctive Spirit) ce readucea in actualitate un nume celebru din trecutul marcii. Francezii spuneau atunci ca vor ca DS sa devina un fel de marca in sine, o serie de lux cu preturi peste modelele Citroen existente, care sa-i atraga pe cei care vor o masina iesita din comun. Primul model din serie - DS3 - a fost prezentat la Paris in toamna lui 2009.

Anul trecut in Romania s-au inmatriculat circa 1.400 de masini noi Citroen, scadere de 46% fata de 2008.