Toyota ar putea renunta sa mai lanseze vreun nou model anul acesta in Europa daca nu va fi convinsa ca problemele cu acceleratia ce au stat la baza unui recall masiv se vor fi rezolvat, a declarat seful filialei europene, citat de Sunday Telegraph. Cel mai important model pe care japonezii trebuie sa il lanseze este Auris hibrid, in mai, dar printre noutati se numara si RAV4 restilizat.

Tadashi Arashima, seful Toyota Europa a declarat pentru ziarul englez ca se poarta discutii pentru ca lansarile de noi modele sa fie amanate, daca problemele legate de recall nu vor fi rezolvate. El a adaugat ca lansarea Auris hibrid in luna mai este foarte importanta pentru Toyota si trebuie asadar sa se desfasoare in cele mai bune conditii.

Toyota a rechemat 8,5 milioane de masini pe plan mondial pentru posibile probleme la acceleratie, 1,8 milioane de masini fiind din Europa, unde recall-ul afecteaza in total noua modele.

In Romania au fost rechemate aproape 12.000 de masini, iar dealerii mai au la dispozitie circa o luna si jumatate pentru a incheia procesul de rechemare, totul depinzand si de disponibilitatea clientilor de a veni la ateliere.