Un sofer american sustine ca a reusit sa opreasca autoturismul Toyota Prius pe care il conducea doar dupa ce s-a ciocnit, intr-un accident controlat, de o masina a politiei, relateaza BBC News.

James Sikes rula pe o autostrada din San Diego cand a constatat ca masina incepe sa prinda viteza. In momentul in care a incercat sa incetineasca, a constatat cu surprindere ca pedala de frana s-a blocat.

Soferul a sunat la politie, care a trimis o masina de patrulare pentru a-l ajuta sa opreasca, intr-un accident controlat.

Masina politiei a trecut in fata Toyotei si a incetinit usor, pana cand cele doua autoturisme s-au ciocnit, reusind in cele din urma sa opreasca Priusul.

"Nu voi mai conduce acea masina din nou. Punct", a spus soferul.

Incidentul vine in aceeasi zi in care oficialii Toyota au incercat sa demonteze acuzatiile de disfunctionalitate aduse sistemului electronic de accelerare la unele masini pe care le produce. Profesorul David Gilbert, de la Universitatea din Illinois, acuzase faptul ca anumite deficiente la sistemul electronic genereaza cazurile de accelerare necontrolata.

Toyota a rechemat 8,5 milioane de masini pe plan mondial pentru posibile probleme la acceleratie, 1,8 milioane de masini fiind din Europa, unde recall-ul afecteaza in total noua modele.

In Romania au fost rechemate aproape 12.000 de masini, iar dealerii mai au la dispozitie circa o luna si jumatate pentru a incheia procesul de rechemare, totul depinzand si de disponibilitatea clientilor de a veni la ateliere.