Autoritatile braziliene au decis sa amendeze compania italiana Fiat cu circa 1,5 milioane dolari pe motiv ca nu a rechemat masini la care se pare ca au existat defecte la roti care au dus si la moartea a opt persoane in accidente, scrie AFP. Autoritatea de Protectie a Consumatorului sustine ca Fiat a stiut de defect, insa nu a actionat, dar compania italiana sustine ca va face apel, insa va rechema si masinile pentru a linisti clientii.

Autoritatile spun ca Fiat stia de defecte, insa nu a luat nicio masura, iar din cauza problemelor s-au produs 30 de accidente in care au murit opt oameni. Rapoartele noteaza ca in cazuri extreme rotile se pot desprinde din cauza problemelor. Companiei i s-a ordonat sa faca un recall pentru masinile Stilo produse din 2004 pana in prezent, iar jantele din aliaj vor fi inlocuite cu unele din otel.

Fiat a produs 60.000 de masini Stilo in tara sud-americana si spune ca va face rechemarile pentru a linisti clientii, insa va face si apel la decizia autoritatilor motivand ca nu exista dovezi despre existenta unor probleme la Stilo.