Urmand modelul "colegei" de alianta Citroen, Peugeot vrea sa lanseze o serie de modele distincte ce vor fi pozitionate mai sus pe piata, ca modele mai scumpe, dar mai sofisticate, scrie Automotive News, citand oficiali ai companiei franceze. Primul model din categoria denumita "hors serie" va fi masina sport RCZ care se lanseaza in iunie, urmand ca la anul sa apara al doilea, versiunea break a modelului ce va inlocui atat 407, cat si 607.

Jean-Marc Gales, seful PSA Peugeot - Citroen spune ca seria premium a Peugeot va purta numele hors-serie ce desemneaza masini diferite (hors) de cele de serie, de volum. El a spus ca exista trei categorii de pret cand vine vorba de masinile noi in Europa: low cost, de volum (mainstream) si masini mai scumpe. Gales a precizat ca PSA nu are masini low-cost ci doar de volum, astfel ca extinderea in sectiunea superioara de pret, in zona "distinsa" este necesara.

Citroen a lansat gama DS, al carui prim model, DS3, concurent pentru Mini si Audi A1 a iesit pe piata. Al doilea model, DS4 ajunge pe piata in 2011 si a fost anticipat de un concept la salonul de la Geneva, DS High Line.

La Peugeot, primul model din seria premium este coupe-ul RCZ derivat din 308 care va iesi pe piata in iunie. Al doilea model va fi versiunea station-wagon a masinii ce va inlocuit atat 407, cat si 607.

Producatorii francezei incearca, lansand aceste serii speciale, sa intre in segmente in care marja de profit este mai mare decat in zona de volum unde se face majoritatea covarsitoare a vanzarilor.

Grupul PSA - Peugeot - Citroen are o cota de 12,9% pe piata auto europeana.