Volkswagen Golf a ramas cel mai vandut model auto in Europa si in primele doua luni ale acestui an, urmat de Ford Fiesta si de Renault Clio, modelul francez avand un avans important in clasament, de la locul opt acum un an, la locul trei in prezent, conform datelor companiei de cercetare JATO Consulting care cumuleaza vanzarile de masini noi din 27 de tari europene.

VW Golf s-a vandut in peste 77.000 de exemplare in ianuarie si februarie pe continent, iar Ford Fiesta si-a gasit aproape 72.000 de clienti. Renault Clio incheie podiumul cu peste 59.000 de unitati, in timp ce locurile patru si cinci revin unor masini precum VW Polo si Fiat Punto. Pozitiile sase - zece sunt ocupate de Peugeot 207, Opel Corsa, Fiat Panda, Renault Megane si Opel Astra.

In primele doua luni ale anului, Renault Clio a avut cea mai mare crestere a vanzarilor dintre toate cele zece modele din top, 72%, astfel ca masina franceza de clasa mica a ajuns de pe locul opt, pe trei. Fiat Punto si Volkswagen Polo au avut cresteri sanatoase, de peste 50%, in timp ce Peugeot 207 a fost singurul model din top ale carui vanzari au scazut (-2%).

Anul trecut Volkswagen Golf a fost cel mai vandut model in Europa, cu peste 570.000 de unitati, iar Ford Fiesta l-a succedat in clasament, cu peste 470.000 de unitati.

In primele doua luni ale acestui an vanzarile totale de masini in cele 27 de piete incluse in statisticile JATO au urcat cu 9%, spre 2,1 milioane de masini. Cele mai bune rezultate sunt in tari precum Franta si Italia, unde inca se mai desfasoara programe Rabla. Germania, campioana cresterilor anul trecut - se confrunta cu scaderi de 20%.