Bugetul alocat pentru derularea programului "Rabla" a fost suplimentat, miercuri, de Guvern cu 195 milioane lei, pentru achizitionarea unui numar suplimentar de 50.000 vouchere utilizate la casarea masinilor uzate, a anuntat premierul Emil Boc.

„Am suplimentat cu 195 de milioane de lei, astfel incat alte 50 de mii de vauchere sa poata fi date acelora care vin sa predea masini vechi la centrele autorizate” a precizat premierul la finalul sedintei de guvern desfasurate la Iasi.

Seful Executivului a mai mentionat ca, din datele puse la dispozitie de Ministerul Mediului, se afla in procedura de achizitionare aproximativ 4.000 de masini noi, 63% din masinile solicitate fiind autoturisme autohtone.

Administratia Fondului de Mediu a anuntat, saptamana trecuta, ca a epuizat toate cele 50.000 de tichete destinate persoanelor care-si caseaza masinile mai vechi de zece ani prin programul "Rabla", ultimele vouchere fiind distribuite de institutie reprezentantilor REMAT-urilor din toata tara in cursul zilei de marti, informeaza Mediafax.

Editia 2010 a programului "Rabla" a inceput in 18 februarie, principalele modificari fata de anii anteriori fiind faptul ca in schimbul masinii casate proprietarul primeste un voucher care poate fi valorificat la liber, dar si posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpararea unei masini noi.

Prima de casare a ramas la 3.800 de lei, iar Guvernul anunta la momentul lansarii ca spera sa scoata din uz intre 50.000 si 60.000 de rable.

Tichetele valorice de 3.800 de lei care se elibereaza in urma casarii masinilor pentru "Rabla" se tranzactionau la valori in jurul a 1.700 de lei, la 15 zile dupa startul programului de innoire a parcului auto.

Daca la startul "Rabla", din data de 18 februarie, preturile solicitate variau de la 1.300 - 1.400 de lei la 2.000 de lei sau chiar mai mult, la 15 zile de la inceperea programului, "piata" voucerelor s-a asezat, pe baza cererii si a ofertei, la aproximativ 1.700 de lei pe tichet.