A fost de patru ori campion mondial de Formula 1, iar la inceputurile anilor 90' duelurile sale cu Senna si Mansell ii tineau pe multi lipiti de televizoare. Alain Prost a mai imbatranit, dar a ramas aproape de motorsport si a pilotat un SUV Dacia de 350 CP pe zapada si pe gheata. Acum trei - patru ani poate ca nu si-ar fi asociat numele cu Dacia, insa acum considera ca marca romaneasca are o imagine simpatica, a declarat marele campion francez intr-un interviu acordat la evenimentul de lansare a Duster, la Bucuresti.

Prost si Dacia - O asociere care nu trebuie sa mai para ciudata

Alain Prost conduce un Audi in Elvetia "Am nevoie de un 4X4 in Elvetia", spune el, dar nu i se pare neobisnuit sa-si asocieze imaginea cu Dacia. "Acum cativa ani multi credeau ca Logan e o marca in sine, nu doar un model. Astazi imaginea Dacia s-a schimbat mult, marca e privita pozitiv si e bine vazuta in categoria low-cost", spune Prost care a condus un Duster de 350 CP in competitia Trofeul Andros, desfasurata in Alpi iarna aceasta.

"Poate acum trei - patru ani as fi refuzat sa particip la un proiect precum Andros, as fi zis poate ca nu e o idee buna. Acum nu-mi este frica sa am numele asociat cu marca, fiindca Dacia este perceputa pozitiv, este chiar simpatica", spune francezul. El considera ca Duster este masina redusa la esenta, ofera exact ce-ti trebuie, iar marcile low-cost ar trebui sa ofere in continuare masini simple fiindca daca ar apela la tehnologii precum motoare electrice sau hibride, pretul ar urca mult.

Alain Prost a fost diplomat si nu a dorit sa spuna ce nu i-a placut la masina, ce ar fi putut fi imbunatatit. "E greu de zis, dimineata cand eram in masina ma gandeam si eu la acelasi lucru. E chiar dificil de zis, ai totul, iar la o astfel de masina, cu cat pui mai multe, cu atat e mai scumpa", spune Prost care a adaugat ca la masini precum Duster e vorba de un compromis: trebuie sa oferi si calitate si pret bun si spatiu interior suficient.

Intrebat ce parere are de calitatea materialelor de la interior, Prost a raspuns ca important la masina este raportul calitate-pret si costurile de intretinere care sunt mai mici decat la alte modele.

Alain Prost a participat la 202 curse de Formula 1 intre 1980 si 1993, castigand 51 dintre ele si patru titluri de campion mondial.

Lansarea bate filmul - Va fi oare cu happy-end?

Dacia a gandit lansarea sub forma unui film care se turna in acele momente fix sub ochii asistentei. Un regizor nerabdator se plimba pe scena dand porunci cu o autoritate de necontestat "Faceti liniste!" "Vreau lumina pe masina!" Apoi persoanejele vorbesc rand pe rand despre calitatile lui Duster, iar sloganul cel mai des auzit este "scandalos de accesibila pentru un 4X4". Nu toti vor fi de acord cu conceptul, insa ideea de a-l folosi la evenimentul de lansare a fost simpatica.

"Vreau mai multa pasiune!" "Nu vad acea sclipire in ochi cand vorbesti de pret!", se rastea regizorul la un personaj care nu a fost destul de convingator. Apoi au urmat filme cu Duster pe noroi, Duster pe zapada, Duster in oras.. In scenariu a intrat atat seful Dacia, Jerome Olive, cat si invitatul special Alain Prost care a spus ca Duster e o masina ce are "gena succesului" si ca ar vrea sa castige urmatoarea editie a trofeului Andros, dupa ce la prima a terminat pe doi.

"Cu lansarea Duster, Dacia ajunge la maturitate", conchide Jerome Olive. Cateva momente mai tarziu, regizorul neobosit striga "Va rugam eliberati locul!", iar dupa un nou filmulet cu masina urmeaza o gluma in ton cu momentul artistic: "Duster e din alt film!".

Ramane de vazut ce crede si concurenta si cum vor evolua cifrele de vanzari. Filmul Duster pare sa inceapa bine si intrebarea este daca va avea happy-end. Clientii vor raspunde in anii urmatori...