SUV-ul Duster va fi produs si la uzina Renault din Columbia, pe langa Romania, Rusia si Brazilia, a anuntat al doilea om din Renault, Patrick Pelata, citat de presa columbiana. Nu s-a comunicat data inceperii productiei, insa Duster va creste cu 80% productia fabricii columbiene si va face ca exporturile ei sa se tripleze. Modelul va fi vandut sub sigla Renault in America Centrala si de Sud si posibil si in Mexic, cu conditia ca furnizorii columbieni de componente sa devina mai competitivi, scrie cotidianul La Opinion.

Fabrica SOFASA din localitatea columbiana Envigado produce Logan si Sandero, tot sub sigla Renault, dar va adauga si SUV-ul Duster dupa o investitie de 20 milioane euro. Uzina va ajunge de la o productie anuala de 25.000 de masini, la 45.000, iar exporturile vor creste de la 6.000, la 22.000.

Patrick Pelata, director operational al Renault a spus dupa o intalnire cu presedintele columbian Alvaro Uribe ca Duster va fi exportat in tari precum Argentina si Mexic, dar si in America Centrala. El a adaugat ca datorita problemelor diplomatice ale Columbiei cu Venezuela nu se mai poate conta pe exporturi mari catre aceasta tara, astfel ca se doreste trimiterea masinilor chiar sin Mexic, insa pentru asta, furnizori columbieni de componente trebuie sa devina mai competitivi.

Piata auto columbiana a scazut anul trecut cu 16%, spre 185.000 de automobile, Chevrolet fiind de departe marca numarul unu cu peste 66.000 de unitati, urmata de Renault cu circa 27.000 si Hyundai cu aproape 24.000.