Primul showroom al marcii japoneze Infiniti, brandul de lux al Nissan, a fost deschis luni de importatorul AutoItalia in zona Piata Presei din Bucuresti, dupa o investitie de 600.000 euro. In showroom sunt prezente cele cinci modele ale marcii, cu preturi intre circa 42.000 euro si 73.000 euro. In vara ajunge in Romania sedanul M, prezentat la Geneva, iar spre toamna vin si primele motorizari diesel, dat fiind ca in prezent cel mai mic motor al marcii e de 320 CP benzina. Estimarile indica vanzarea a peste 50 de masini pe an, a spus pentru HotNews.ro seful marcii in Romania, Mircea Eremia.

In Romania exista peste 500 de masini Infiniti aduse in ultimii ani de diverse companii independente. AutoItalia a fost aleasa de Infiniti ca importator in 2008, iar initial se preconizase ca showroom-ul va fi deschis in vara lui 2009, in zona Otopeni. Dupa ce partenerul desemnat pentru proiect a avut probleme financiare s-a ales un nou loc, la parterul uneia din cele doua noi cladiri de birouri din zona Piata Presei.

Marca Infiniti e putin cunoscuta la noi, dar masinile au fost aduse in ultimii ani de firme care nu aveau nicio legatura cu producatorul. Mircea Eremia, brand manager al marcii pentru Romania spune ca masinile Infiniti aduse de AutoItalia sunt facute pe o linie special destinata piatei europeane si au circa 500 de repere diferite fata de masinile aduse de alte companii care importa modele destinate pietei americane. Ca exemplu, materialele din interior sunt mai de calitate in masinile destinate pietei europene.

In tara exista peste 500 de masini Infiniti, iar in ultimii doi ani s-au importat 80 de masini ale marcii nipone. Intrebat de HotNews.ro daca s-ar putea depasi cifra anuala de 50 de unitati vandute pentru centrul deschis in Capitala, Eremia a spus ca sosirea versiunilor diesel spre final de an poate face obiectivul realizabil. In prezent, gama cuprinde cinci modele: G sedan, G Coupe si G cabrio, plus doua SUV-uri FX si EX. In prezent Infiniti nu are motoare diesel in Europa, insa in toamna va ajunge primul propulsor pe motorina, de 238 CP. In plus, cel mai nou model al marcii, sedanul M va ajunge in iulie si in Romania, iar cateva luni mai tarziu si acest model va avea versiune diesel.

Infiniti FX SUV
Infiniti FX SUV
Foto: HotNews.ro

Mircea Eremia spune ca masinile Infiniti concureaza cu cele ale Lexus (marca de lux a Toyota) dar si cu modele cu motorizari mari (in general V6 si V8 si de peste 3 litri) de la marcile germane premium. El estimeaza ca s-au vandut anul trecut in Romania circa 1.200 - 1.300 de masini care se incadreaza in aceste categorii, iar obiectivul Infiniti este atingerea unei cote de circa 10% pe acest segment de piata extrem de restrans.

Tinta Infiniti este ca in 2015 sa se bata de la egal la egal la nivel de volum cu BMW, Audi si Mercedes, dar deocamdata marca e foarte putin cunoscuta, iar vanzarile ei sunt de peste 50 de ori mai mici fata de marcile germane premium. In plus, dincolo de faptul ca motoarele oferite de niponi sunt foarte mari, in gama nici nu exista un model sub clasa D, existand insa planuri in urmatorii ani pentru un rival al Audi A3 si BMW seria 1.

Marca Infiniti s-a lansat oficial in Europa in toamna lui 2008, iar acum are 30 de centre de vanzari in 17 tari, urmand ca in decurs de un an sa mai adauge 20 de centre.