Dupa alianta semnata anul trecut cu Chrysler, grupul Fiat preia treptat activitatile de vanzari si service ale marcilor Chrysler, Jeep si Dodge in Europa, scrie Automotive News care citeaza reprezentanti ai marcii italiene. In prima etapa Fiat si partenerii vor prelua de la Daimler distributia si service-ul pentru marcile Chrysler Group in 11 piete europene, proces ce va dura cel mult doi ani. Seful AutoItalia, importator local pentru Fiat declara ca la cererea companiei italiene au inceput discutiile cu Chrysler, insa e prea devreme de spus ce va fi.

Dupa ce Fiat a preluat 20% din Chrysler si a primit dreptul de a dicta viitorul grupului american care a fost aproape de desfiintare anul trecut, italienii preiau activitatile de sevice si distributie ale masinilor Chrysler, Jeep si Dodge in Europa. Astfel, in viitoarele 18 - 24 de luni, angajatii si activitatile companiilor nationale de vanzari Chrysler in 11 tari europene vor trece la companiile nationale de vanzari ale Fiat Group in 11 tari: Germania, Italia, Marea Britanie, Franta, Spania, Austria, Belgia, Olanda, Polonia, Suedia si Elvetia.

Cu timpul, circa 400 de angajati de la Chrysler vor trece la Fiat. In plus, contractele de distributie ale importatorilor Chrysler din alte tari vor trece la Fiat, astfel ca grupul italian va deveni unic distribuitor pentru marcile Chrysler Group in toata Europa, mai noteaza Automotive News.

Herbert Stein, seful AutoItalia, importatorul local al Fiat declara pentru 0-100.ro ca se poarta discutii in acest sens, insa nu s-a stabilit nimic. “Tot ce pot spune deocamdata este ca am deschis discutiile, la cererea Fiat, cu Chrysler, Jeep si Dodge. Urmeaza sa detaliem pentru ca inca nu stim ce modele vor fi produse, unde, si care sunt conditiile pentru a integra cele trei marci”, a declarat Herbert Stein pentru 0-100.ro.

Mai multe vor fi aflate dupa o intalnire a distribuitorilor Fiat pe 21 aprilie.

Vanzarile Chrysler Group in Europa au scazut cu 42% anul trecut, la sub 55.000 de masini. Fiat Group a trecut de 1,2 milioane unitati.

Anul trecut in Romania s-au inmatriculat 180 de masini Jeep, 208 unitati Dodge si 117 Chrysler. Inmatricularile Fiat s-au situat la nivelul de 4.223, scadere de 58% fata de 2008.

In Romania sunt inmatriculate circa 2.700 de masini Chrysler, circa 1.300 Dodge si 5.300 Jeep.