SUV-ul Duster s-a lansat, iar o mare parte dintre misterele legate de el s-au cam epuizat si ele. Dupa ce in ultimele 18 luni au aparut numeroase poze cu SUV-ul pe internet, unele fanteziste, altele apropiate de realitate, iata ca pe diverse site-uri apar variante cu un viitor model Dacia: monovolumul de sapte locuri. Nimic nu este inca oficial, iar site-uri precum AutoBild, blogautomobile.fr sau daciaclub vin cu diverse poze si supozitii legate de lansare.

Patrick Pelata, al doilea om ca importanta in Renault spunea la salonul de la Geneva ca Dacia va mai lansa alte patru modele, in afara de cele sase aflate acum pe piata. Nu a dezvaluit despre ce este vorba, insa din primele luni ale anului acesta au inceput sa apara fotografii care sa dea o idee despre un MPV de sapte locuri ce ar putea fi lansat peste cel putin un an si jumatate.

blogautomobile.fr publica o fotografie care ar putea sa nu aiba legatura cu versiunea de serie, insa e un punct interesant de pornire pentru discutii legate de acest posibil viitor model care ar putea avea sapte locuri, motorizari identice cu SUV-ul si ar putea costa cam 10.000 de euro. Francezii scriu ca masina ar putea iesi pe piata la final de 2011.

Si germanii de la AutoBild au scris recent ca Dacia ar putea lansa un MPV care sa concureze cu Volkswagen Touran si Opel Zafira. Aceasta categorie de vehicule a ramas de nisa, avand vanzari mai mici decat segmentul SUV in Europa. Printre modelele care fac parte din segment se mai numara Skoda Roomster, Ford C-MAX si Citroen C4 Picasso.

Cel mai spatios model al Dacia este MCV. Un monovolum ar trebui sa aiba chiar mai mult spatiu la interior si sa fie, ca si celelalte modele Dacia, cu cateva mii bune de euro mai ieftin decat concurenta.

Ramane de vazut daca lansarea unui astfel de model este viabila, dat fiind ca e foarte de nisa. In orice caz, daca e sa existe o lansare mai este mult timp pana la ea si orice informatie/poza venita atat de devreme trebuie privita circumspect.