Toyota a anuntat joi ca testeaza toate SUV-urile sale, dupa ce a suspendat vanzarea modelului Lexus GX 460 in intreaga lume, in urma unui avertisment al revistei pentru protectia consumatorului Consumer Reports ca masina ar avea probleme cu directia si ca exista pericol de rasturnare.

Compania nu are in vedere suspendarea vanzarilor si la alte marci aflate in teste, spune Ririko Takeuchi, un purtator de cuvant al Toyota citat de CNN.

Consumer Reports a scris ca modelul are probleme si in unele situatii nu poate fi controlat corespunzator, astfel ca exista pericolul ca masina sa se rastoarne, iar cei din ea sa fie raniti grav.

Revista a acordat masinii ratingul "Don't Buy" care apare extrem de rar, fiind acordat ultima oara de publicatie acum noua ani. Reprezentantii revistei spun ca acest rating se justifica si ca masina se poate rasturna la viraje bruste luate la viteza mai mare. Imediat dupa acest avertisment Toyota anuntase suspendarea vanzarilor modelului in SUA si Canada.

Revista Consumer Reports este foarte respectata in SUA si cele intamplate acum dovedesc acest lucru. In plus, ratingul Don't Buy este rar, fiind acordat ultima oara in 2001 pentru Mitsubishi Montero Limited. In primul trimestru Lexus a vandut in SUA circa 4.000 de SUV-uri din seria GX.