Luca Cordero di Montezemolo se va retrage din functia de presedinte al grupului industrial Fiat, scrie marti presa italiana. El va fi inlocuit de vicepresedintele John Elkann, insa Montezemolo va ramane in consiliul de administratie. UPDATE: Fiat a confirmat informatia, iar in aceasta dupa-amiaza va tine o conferinta de presa pe aceasta tema.

Agentia italiana de presa ANSA scrie ca Montezemolo le-ar fi spus apropiatilor ca se simte relaxat, multumit si usurat dupa sapte ani la conducerea uriasului grup industrial Fiat a carui situatie s-a imbunatatit simtitor in acest interval. Cotidianul La Repubblica scrie ca Montezemolo se retrage din functia de presedinte al Gruppo Fiat, insa va ramane in consiliul de supervizare. Cotidianul mai scrie ca vicepresedintele John Elkann va prelua functia ramasa vacanta.

Intr-o conferinta de presa Luca di Montezemolo a confirmat ca se retrage din functie, insa spune ca decizia nu e legata de eventuala decuplare a diviziei Fiat Auto de restul grupului Fiat, posibilitate despre care a scris respectatul site Automotive News. Acelasi site mai scrie ca italianul a parasit functia din cauza unor divergente cu CEO-ul Fiat, Sergio Marchionne, pe tema strategiei grupului.

Di Montezemolo s-a nascut in 1947 la Bologna si ocupa si functia de presedinte al Ferrari. Alaturi de CEO-ul Fiat Auto, Sergio Marchionne, Montezemolo a reusit sa ajute Fiat sa treaca mai bine de criza fata de alte companii, italienii semnand si o alianta cu Chrysler, urmand sa intre pe piata americana si sa furnizeze tehnologie marcii din SUA.

In plus, treptat, distribuitorii Fiat din Europa vor primi in portofoliu si marcile Chrysler, Jeep si Dodge. Fiat va prezenta miercuri planul pe cinci ani din care vom afla cum va fi integrata marca Chrysler in urmatorii ani, ce brand-uri vor disparea si ce noi modele vor aparea pe piata dupa colaborarea Fiat - Chrysler.