Fotbalistul argentinian Lionel Messi a semnat o intelegere pentru a promova masini ale producatorului chinez Chery Auto, una din cele mai controversate companii chineze producatoare de automobile. Chery a fost acuzata ca a plagiat diverse modele, insa in ultimii ani si-a modernizat gama si exporta masini in 70 de tari. Fotbalistul Barcelonei va promova sub-marca Riich cu automobile mai scumpe.

Anuntul a fost facut la salonul auto de la Beijing, iar reprezentantii Chery spun ca Messi este cel mai bun fotbalist din lume si deci e un ambasador ideal pentru a reprezenta marca premium Riich din cadrul Chery Automobile.

Chery Auto a produs jumatate de milion de masini anul trecut si exporta in 70 de tari, in special in Africa si Asia, dorind sa ajunga la un total de 100.000 de masini trimise peste hotare. Compania a inceput productia de masini acum 11 ani, dar a capatat notorietate in 2003 cand a lansat un model numit QQ similar Daewoo Matiz si apoi altul care copia Chevrolet Epica si se numea Eastar.

In vara lui 2009 s-a anuntat ca masinile Chery vin in Romania prin Shlomo Holdings, grup israelian specializat in importul de masini, inchirieri, leasing operational dar si in operarea de ateliere auto in unele tari. Inceperea comercializarii masinilor a fost amanata pana la toamna,

Companiile auto chineze vor cu orice pret sa devina cunoscute pe plan mondial si adopta diverse strategii. Spre exemplu Geely a cumparat Volvo, iar BYD a incheiat un acord cu Daimler pentru productia de masini electrice si vrea sa devina cel mai mare constructor auto mondial peste 15 ani.