Renault va inaugura centrul tehnic de incercari de la Titu pe 15 septembrie, iar in octombrie se vor face primele teste de vehicule, a spus seful RTR, Philippe Prevel, la conferinta pe teme auto organizata de Mediafax. Numarul angajatilor RTR a ramas la 2.200, insa au reinceput recrutarile, iar pana la finalul anului vor fi angajati 100 - 200 de oameni, dar nu se stie cand va fi atins obiectivul final de 3.000 de angajati.

Pana la 1 aprilie pe santierul de la Titu fusesera ridicate 60% dintre cladirile cu suprafata totala de 42.000 mp si doar 5% dintre cei 32 km de piste de incercari erau finalizati. In septembrie va fi terminata prima etapa a proiectului care va cuprinde si terminarea a jumatate din pistele de incercari. In aceasta prima etapa investitiile vor totaliza 100 milioane euro, iar a doua etapa va duce la realizarea in totalitate a celor 32 km de piste de incercari pana in vara lui 2011, a mai spus Prevel.

Numarul de angajati ai RTR a ramas la acelasi nivel ca in vara anului trecut, 2.200 de oameni (Bucuresti, Pitesti, Titu), insa s-au inceput recrutari si pana la sfarsitului anului se vor adauga altii 100 - 200. Obiectivul este atingerea unui numar de 3.000 de angajati, dar nu se poate da un orizont de timp.

RTR lucreaza la noua generatie Logan, la evolutiile modelului Twingo si la Renault Kangoo Maxi Express. La Titu vor fi testate diverse piese inainte de a fi montate pe masini si se vor testa si o serie de motorizari, chiar daca unele nu vor ajunge pe piata. Pistele de incercari vor recrea diverse suprafete de drum, de la drum alunecos pana la sosea cu denivelari, pentru ca masinile sa fie testate pe suprafete cat mai variate.