Guvernul a infiintat, la cererea premierului Emil Boc, un grup interministerial de lucru pentru analizarea taxei de poluare auto, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. De asemenea, a fost infiintat si un grup interministerial pentru dezvoltarea automobilului electric in Romania. Din grupul interministerial care se va ocupa de automobilul electric vor face parte reprezentantii Ministerului Economiei, specialisti ai Ministerului Transporturilor, Ministerului Finantelor, Ministerului Mediului, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica.

Ministrul economiei, Adriean Videanu, sustine ca cei doi producatori auto din Romania, Renault si Ford, pot dezvolta acest tip de automobil. "Sunt printre pionierii cercetarii in zona autovehiculului electric si cred ca este o mare oportunitate pentru Romania in ideea de a incerca sa dezvoltam si sa incurajam dezvoltarea automobilului electric", a precizat Videanu.

Producatorii din Romania sunt printre pionierii cercetarii in zona autovehiculului electric si cred ca este o mare oportunitate pentru Romania

Ministrul economiei, Adriean Videanu

Premierul a afirmat, marti, ca este convins ca si in Romania aceasta tehnologie va evolua in cativa ani. "Automobilul electric are avantaje majore, printre care se numara si crearea unei infrastructuri noi. Ne trebuie o infrastructura noua. Trebuie sa discutam cu industria de profil sa vedem in ce masura putem promova acest automobil", a spus Boc. Aceasta a mai spus, recent, ca va fi masina viitorului in 10 - 20 de ani de aici inainte si "trebuie sa ne pregatim, asa cum se pregateste intreaga Uniunea Europeana".

Grupul interministerial pentru evaluarea taxei auto va fi coordonat de un reprezentant al Ministerului Mediului si va fi format din reprezentanti ai Ministerului Economiei, Ministerului Finantelor, Departamentului pentru Afaceri Europene si un consilier al primului-ministru.

Ioana Muntean a afirmat ca este nevoie de o noua analiza a taxei auto ca urmare a cerintelor adresate de mediul de afaceri.

"Voi constitui in sedinta de guvern viitoare un grup interministerial care va lucra platforma viitoare a taxei de poluare si pentru a pregati strategia Romaniei pentru ceea ce inseamna motorul electric, automobilul electric", a declarat, recent, premierul.