Volvo spune ca isi va informa clientii din 30 de piete europene despre existenta unei probleme la motor ce poate duce in unele cazuri la accelerare necontrolata a masinii, scrie AFP. Proprietarii unor masini diesel Volvo trebuie sa verifice uleiul deoarece acesta poate intra in camera de combustie iar in unele cazuri masina poate accelera necontrolat. Volvo spune ca problema nu e similara cu cea de la Toyota fiindca proprietarii pot sa se asigure ca nu vor avea probleme daca au grija ca nivelul uleiului sa nu fie crescut.

Per-Aake Froeberg, purtator de cuvant la Volvo, spune ca se va face o investigatie pentru a vedea daca este nevoie de recall. Pana atunci, proprietarii masinilor cu motor diesel cinci cilindri cu filtru de particule vor fi notificati sa monitorizeze nivelul uleiului, lucru pe care oricum trebuie sa-l faca, spune reprezentantul Volvo.

Problema tine de faptul ca uleiul de motor ar putea intra in camera de combustie, functionand ca si combustibil aditional. Din cauza acestui lucru se poate ca daca iti iei piciorul de pe acceleratie, masina sa ruleze cu aceeasi viteza, iar in cazuri exceptionale poate chiar sa-si mareasca necontrolat viteza, mai spune reprezentantul Volvo.

Producatorul trimite scrisori de informare care vor incepe sa ajunga saptamana aceasta la clienti. Sunt vizate modele cu motor diesel in cinci cilindri si filtru de particule. Problema a fost descoperita dupa o serie de incidente la finalul lui 2009.

Cei de la Volvo spun ca problema nu este similara cu cea de la Toyota deoarece clientii marcii suedeze se pot asigura ca nu li se va intampla o accelerare necontrolata daca verifica nivelul uleiului.