Grupul Renault va ajunge sa livreze peste hotare piese produse in India in valoare de 250 milioane euro in 2013, fata de numai 10 milioane euro anul trecut pentru a reduce costurile de productie, a spus seful Renault India, citat de Bloomberg. Uzinele grupului din Romania, Turcia si Africa de Sud vor folosi tot mai multe componente ale furnizorilor indieni care le vand cu preturi in medie cu 15% mai mici.

Renault va cumpara anul acesta piese in valoare de 75 milioane euro de la furnziori indieni pentru a le trimite la export, insa in 2013 valoarea va ajunge la 250 milioane euro, spune Sudhir Rao, seful Renault India. Piesele vor fi folosite pentru asamblarea de automobile la uzine precum cele din Romania, Turcia si Africa de Sud. El adauga ca exista un mare avantaj legat de costuri, dat fiind ca piesele produse in India sunt in medie cu 15% mai ieftine decat cele din alte parti.

In plus, Renault vrea sa stabileasca relatii bune cu furnizorii indieni fiindca are planuri mari pentru India, urmand sa lanseze sedanul Fluence anul viitor, SUV-ul Koleos si trei alte noi modele pana in 2013. Renault a rupt luna trecuta parteneriatul cu producatorul local Mahindra cu care a produs cativa ani modelul Logan care insa a avut vanzari slabe. Francezii au decis sa intre pe piata pe cont propriu si vor sa ajunga la vanzari de 60.000 de masini in 2013.

Si producatori precum Ford, Fiat si Nissan au anuntat ca vor folosi peste hotare mai multe componente din India pentru a profita de costurile mai mici. O serie de producatori au ales sa produca in india masini pe care apoi le exporta in Europa, deoarece costurile de productie sunt reduse, iar strategia este profitabila.