"Exista un potential la nivelul Romaniei si istoric vorbind, o resursa umana bine pregatita care poate sa reprezinte avantaje importante. De aceea, oricand, piata romaneasca poate sa reprezinte o oportunitate si pentru alti producatori decat cei care sunt in prezent", a declarat ministrul economiei, Adriean Videanu, intr-un interviu acordat HotNews.ro. Intrebat daca este posibila venirea unui nou producator auto in Romania, Videanu a raspuns afirmativ.

"Romania este o piata care are o foarte buna expertiza in domeniul industriei auto. Dacia Renault, pe langa investitia facuta, face un centru de excelenta de cercetare la Titu. Ford, de asemenea, este foarte interesat", a explicat ministrul economiei. Acesta nu a dorit sa dea numele unui posibil investitor.

"Japonezii, si nu numai, Coreea de Sud, China, sunt potentiali investitori care trebuiesc incurajati din punctul meu de vedere, alaturi de investitorii europeni, americani. Au un foarte bun potential si eu zic ca e bine sa pastram un echilibru in a incuraja pe absolut toti cei care identifica oportunitati", a spus Videanu.

Productie video realizata de Oana Boncu

Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia, a declarat, recent, ca exista semnale privind atragerea unui al treilea producator auto, pe langa cei prezenti deja, Renault si Ford. "România are potential, din toate punctele de vedere, pentru a atrage înca un producator de automobile, al treilea, si chiar sunt perspective si semnale în acest sens", a spus Stroe.