Tata Motors va inspecta cele 33.000 de masini Nano livrate pana acum pentru a se asigura ca nu sunt probleme dupa ce in cateva cazuri masinile au luat foc, scrie AFP. Inspectiile vor fi gratuite, iar compania insista ca nu e vorba de o campanie de recall si adauga ca o ancheta interna a aratat ca Nano este o masina sigura. Tata Nano este cea mai ieftina masina din lume si costa intre 2.000 de euro si 3.800 de euro in India.

Tata Motors a declansat o ancheta interna dupa ce in cateva cazuri masini Nano au luat foc pe strada. Astfel, in Mumbai in martie o masinuta Nano a luat foc la numai 90 de minute dupa ce fusese livrata cumparatorului si s-a descoperit apoi existenta unui obiect strain in sistemul de evacuare.

In aprilie, o alta masina a luat foc de strada in statul Gujarat din vestul Indiei dupa probleme la sistemul de evacuare. Compania spune insa ca masinuta Nano are un design robust si este cat se poate de sigura, adaugand ca nu e vorba de o campanie de recall, de una care sa-i linisteasca pe clienti.

Tata Motors a livrat circa 33.000 de masini Nano din vara anului trecut si pana in prezent, numar foarte mic in comparatie cu cererea. Masina e disponibila doar in India, in trei versiuni de echipare cu preturi intre 2.000 si 3.800 euro.