Citroen va aduce in Romania noua generatie a lui C4 la inceputul anului viitor, modelul urmand sa dispuna si de versiuni diesel - hibride cu consum mai redus si emisii poluante mai mici. C4 va fi prezentat in toamna la salonul auto de la Paris, dar francezii au prezentat cateva fotografii.

Dimensiunile sale raman compacte: 4.33 m lungime (+5 cm fata de generatia din prezent), 1,79 m latime (+ 2 cm) si 1,49 m inaltime (+ 3 cm). Totusi, marea diferenta tine de faptul ca vor exista si versiuni diesel hibride ce dispun pe langa un motor HDI si de un mic motor electric care reduce emisiile de CO2 pana la valoarea de 109 g/km, urmand ca la versiuni ulterioare sa scada la 99 g/km.

Noul Citroen C4
Noul Citroen C4
Foto: Citroen
Compania spune ca a crescut calitatea finisajelor de pe bord, portbagajul este mai mare, iar soferul poate sa personalizeze mai multe lucruri. Citroen spune ca la modelul produs in Franta 15% din materialele utilizate sunt ecologice. Prima generatie C4 s-a lansat in 2004, anul trecut in tara s-au vandut aproape 400 de unitati, scadere de 59% fata de 2008. Masina concureaza cu modele pecum Volkswagen Golf si Ford Focus.