​Fiat, prin intermediul importatorului AutoItalia efectueaza in tara o operatiune de recall pentru verificarea a circa 7.400 de utilitare N Ducato la care un furtun epurator de gaze ar putea fi neconform, lipsindu-i o componenta. Nu s-au inregistrat incidente. Printre marcile auto care au mai facut rechemari anul acesta in tara se numara Jaguar, Chevrolet, Suzuki, Toyota, Renault, Nissan, Opel sau Volvo.

Problema consta in posibilitatea existentei unui furtun epurator de gaze neconform, care nu este prevazut cu un element suplimentar de incalzire.

Interventia din service consta in verificarea sau inlocuirea (in cazurile unde este nevoie) a furtunului epurator de gaze, operatiunea avand o durata de 30 de minute. Numarul automobilelor vizate de recall in tara este 7.369.

In ultimii doi ani in Romnaia s-au vandut peste 3.500 de utilitare Ducato. Printre marcile auto care au mai facut rechemari anul acesta in tara se numara Jaguar, Chevrolet, Suzuki, Toyota, Renault, Nissan, Opel sau Volvo.

Cel mai mare recall de anul acesta in tara a fost facut de Toyota care va verifica circa 11.800 de masini. Pana in prezent trei sferturi dintre clientii vizati au venit cu masinile in service.

Rechemarea in service, cunoscuta si sub numele de recall, este o operatiune efectuata des pe pietele auto de traditie, fiind o dovada ca producatorii se gandesc la siguranta soferilor. Recall nu inseamna neaparat masini stricate, si nici retragerea de pe piata a unor automobile. Sunt cazuri in care mai putin de 1% dintre masinile chemate au un defect.