Dupa ce in primele luni ale anului la Craiova se produceau zilnic in medie cinci utilitare Transit Connect, se pare ca acum ritmul a crescut si se fac cam 85 de masini/zi, scrie ziarul craiovean Gazeta de Sud, citand surse din uzina. Ford nu da informatii despre ritmul de productie la Craiova. In aceasta saptamana a aparut informatia cum ca americanii au cerut Guvernului prelungirea cu un an a termenelor contractuale privind investitiile si parametrii de productie care trebuie atinsi la Automobile Craiova

Ford a inceput toamna trecuta productia la CraiovaFoto: HotNews.ro

Surse din fabrica sustin ca zilnic ies pe poarta aproximativ 85 de autoutilitare usoare Transit Connect, asamblate in Banie. De cand s-au finalizat lucrarile la Sectia de Vopsitorie, caroseriile aduse din Turcia sunt sudate si vopsite la Craiova.

Potrivit acelorasi surse, tirurile pline cu autoutilitarele Transit Connect pleaca din fabrica spre tari din Europa de Vest pe doua rute. Fie merg spre Constanta, de unde sunt imbarcate pe vapor si de acolo ajung pe cale maritima catre Spania si apoi pe Oceanul Atlantic navigheaza catre Marea Britanie. Fie ajung pe cale rutiera in Germania.

Ziarul scrie ca persoane din fabrica deplang infrastructura precara din tara fiindca tirurile incarcate cu utilitare fac aproape o zi din Craiova pana la Timisoara din cauza drumurilor proaste, iar de acolo pana in Germania drumul dureaza mai putin fiindca sunt autostrazi.

Gazeta mai scrie ca desi la nivel oficial, Ford a facut lobby in nenumarate randuri pe langa autoritatile romane pentru infrastructura adiacenta fabricii (fie centura de sud, fie drumul expres Craiova-Pitesti), nici una dintre arterele de circulatie promise nu a fost macar inceputa. Reprezentantii Ford se tem ca atunci cand productia va creste puternic, drumurile nu vor mai face fata.

Totusi, la ordinea zilei sunt alte probleme legate de Ford, iar miercuri Mediafax scria ca Ford a cerut Guvernului prelungirea cu un an a termenelor contractuale privind investitiile si parametrii de productie care trebuie atinsi la Automobile Craiova pana in septembrie 2011. Ford ar trebui sa demareze in acest an productia unui nou model la Craiova, daca solicitarea este reala inceperea productiei s-ar putea amana.