Un model Bugatti Veyron realizat la scara 1/18 a fost scos la vanzare pentru doua milioane de lire sterline, ceea ce reprezinta aproape dublul pretului masinii originale, transmite YahooNews. Modelul a fost realizat din aur de 24 de carate si platina, in timp ce masca pentru radiator este confectionata dintr-un diamant de 7.2 carate.

Potrivit informatiilor, vor fi create doar trei modele de acest fel, la realizarea fiecareia lucrandu-se circa doua luni.

Modelul, care cantareste sapte kg, a fost realizat de catre bijuteriul Stuart Hughes si producatorul de modele auto Robert Gulpen (Elvetia). Gulpen a fost cel care a avut ideea realizarii masinii. "Designul modelului fusese realizat deja de catre Robert Gulpen, in momentul in care mi-a cerut opinia despre produsele de aur si diamant", a declarat Hughes.

YahooNews precizeaza ca Stuart Hughes si-a petrecut ultimii opt ani "imbracand" in aur si diamante numeroase obiecte la moda, dupa care le-a vandut pentru sume uriase. Un iPod din aur realizat de el a devenit un accesoriu obligatoriu pentru cei bogati, in timp ce un Nintendo Wii placat cu aur s-a vandut cu 300.000 de lire sterline.