Volkswagen Golf a fost in primele cinci luni cel mai bine vandut model de automobil in Europa, urmat de Ford Fiesta, ambele cu peste 200.000 de unitati comercializate, in timp ce Renault Clio si Volkswagen Polo si-au gasit peste 150.000 de clienti, arata statisticile companiei de cercetare JATO Dynamics. In luna mai, pe fondul scaderii cu 9% a pietei masinilor noi in Europa, sapte dintre cele mai vandute zece modele au fost pe minus, cea mai mare scadere fiind chiar la liderul Golf.

Astfel, dupa cinci luni, Volkswagen Golf si-a gasit 228.000 de clienti in Europa, cam la fel ca anul trecut, in timp ce pe locul secund s-a clasat Ford Fiesta, cu circa 204.000. Renault Clio a incheiat podiumul, cu circa 161.000 de unitati, in timp ce VW Polo si-a gasit circa 155.000 de clienti. Pozitiile urmatoare au fost ocupate de Peugeot 207, Opel Corsa si Opel Astra.

Dintre toate marcile de volum Renault a mers cel mai bine anul acesta, dovada fiind si faptul ca vanzarile Clio au avansat cu 43%, iar cele ale Megane, cu 33%.

Totusi, luna mai a fost nefasta pentru vanzarile de masini noi in Europa din cauza ca au scazut cu 9% fata de mai 2009, pe fondul disparitiei aproape totale a programelor de tip Rabla. Astfel, sapte din cele mai vandute modele de volum si-au vazut livrarile scazand. Vanzarile VW Golf si Fiat Panda au cunoscut un declin de 23%, iar cele ale Ford Fiesta si Peugeot 207 s-au contractat cu 22%.