Ford va lansa la sfarsit de august, la Moscova, versiunea restilizata a Mondeo, model care va avea mici modificari la nivel estetic si motoare ceva mai puternice decat in gama din prezent. Masina va ajunge in showroom-uri la toamna. Prima generatie a Mondeo a aparut acum 17 ani, iar in ultimii doi ani modelul si-a gasit circa 2.500 de clienti in Romania.

Ford Mondeo faceliftFoto: Ford

Varianta cu facelift a Mondeo va fi prezentata pe 25 august la salonul din Moscova, iar in octombrie va ajunge in showroom-urile europene. Masina va avea modificari la nivelul grilei radiatorului si la bara din fata, iar la nivelul motorizarilor, propulsorul pe benzina de 2 litri va dispune si de o varianta de 240 CP, fata de cea mai puternica din prezent, 203 CP.

In plus, diesel-ul de 2,2 litri va dezvolta 200 CP, fata de 175 CP in prezent. Printre tehnologiile care vor fi prezente pe Mondeo facelift se numara un sistem care-l avertizeza pe sofer daca depaseste banda de mers si camera de filmat pentru marsarier. Nu au fost publicate imagini cu interiorul, insa e de asteptat sa apara modificari la nivelul consolei centrale, la manerele de la usi si la lumina ambientala.

Mondeo concureaza cu modele precum Opel Insignia, Volkswagen Passat si Peugeot 407. Pentru Ford la anul va urma o lansare foarte importanta: noul Focus. Anul trecut in tara s-au inmatriculat sub 1.000 de masini Mondeo, scadere de 42% fata de 2008.