Vanzarile de automobile pe piata americana au scazut in luna iunie fata de luna precedenta, producatorii nemaicrezand acum ca sectorul isi va reveni prea curand asa cum preziceau la inceputul anului, scrie Reuters.

Piata auto americana, a doua ca marime din lume dupa cea din China, arata o stagnare si fata de pietele europene precum Spania sau Franta.

Potrivit datelor cabinetului specializat Autodata, in luna iunie au fost vandute 11,08 milioane de masini fata de 11,63 milioane in mai.

Cei trei mari producatori auto americani, General Motors, Ford si Chrysler au inregistrat totusi un record de vanzari, acestia avand o creste fata de iunie 2009, luna in care Chrysler a intrat sub protectia Legii falimentului si cand General Motors a intrat in faliment.

Chrysler, care a intrat sub controlul operational al Fiat, a anuntat ca vanzarile au crescut cu 35% intr-un an. Vanzarile celor de la Ford au crescut cu 13% in ritm anual, iar cele ale GM si Nissan cu 11%.

Toyota a afisat o crestere a vanzarilor cu 8%, iar Honda cu 6 procente. Sud-coreeanii de la Hyundai au avut cele mia bune rezultate, inregistrand o crestere de 35%.