​Concernul japonez Toshiba a anuntat ca va incepe productia de baterii pentru masini electrice, primul client fiind Mitsubishi, insa obiectivul ar fi ca pe viitor sa se adauge companii precum Ford si Volkswagen, scriu agentiile internationale de presa. Toshiba produce si motoare pentru masini electrice, dar este cunoscuta mai ales pentru laptop-uri si pentru investitiile din domeniul energiei nucleare.

Mitsubishi a lansat vehiculul relectric i MIEV in 2009, dar in 2012 ar trebui sa fie lansat un model mai performant care va costa sub 20.000 de euro. Bateriile litiu-ion pentru aceasta masina vor fi fabricate de catreToshiba care a dezvoltat si un sistem de incarcare rapida pentru acest tip de baterii.

Cotidianul nipon Nikkei scrie ca Toshiba investeste peste 200 milioane euro in regiunea Niigata pentru o uzina producatoare de baterii care va demara activitatea in primavara lui 2011. Se pare ca japonezii trateaza si cu Volkswagen pentru a produce bateriile destinate masinii 100% electrice pe care germanii o vor aduce in piata peste trei ani.

In plus, Toshiba vrea sa construiasca o uzina si in SUA pentru a furniza baterii catre Ford care a promis o ofensiva in domeniul masinilor electrice.