Ford recheama pe piata americana pentru verificari circa 33.000 de vehicule utilitare Transit Connect pentru a inlocui o serie de elemente de prindere a capitonajului de plafon. Masinile au fost produse intre decembrie 2008 si mai 2010 in Turcia, iar rechemarea a fost solicitata de autoritatile de siguranta transportului din SUA care au constatat in urma unor teste de impact ca elemente de prindere cu probleme pot creste riscurile de ranire a ocupantilor. Transit Connect este produs si la Craiova din toamna lui 2009.

In cadrul actiunii de recall vor fi schimbate clemele cu care capitonajul este prins de plafon. Rechemarea a fost solicitata de organizatia americana de siguranta a traficului NHTSA care in aprilie a facut teste de impact cu utilitara Ford si a constatat ca elementele cu probleme ar putea duce la ranirea ocupantilor.

Cotidianul turc Hurriyet scrie ca masinile nu vor fi rechemate in nicio alta tara din cele 60 in care modelul este exportat, ci se refera doar la SUA. Anul trecut, compania mixta Ford Otosan din Turcia a produs 173.000 de utilitare Ford in valoare de 3,7 miliarde dolari.

Organizatia NHTSA face teste extrem de stricte si are norme foarte severe, numarul rechemarilor crescand masiv in ultimii ani.