Renault recheama in service-urile din tara pentru verificari circa 400 de MPV-uri Scenic II din cauza ca, in cazuri speciale frana de parcare asistata s-ar putea declansa in timpul rularii, astfel ca trebuie reprogramat calculatorul acestei frane, clientii fiind rugati sa se prezinte in service pentru operatiune.

In actiunea de recall sunt incluse 407 vehicule Scenic II echipate cu frana de parcare asistata. E vorba de vehicule produse pana la data de 20 iunie 2005, iar problema tine da faptul ca in circumstante speciale (interventii la sistemul electric al vehiculului efectuate defectuos, strangere incorecta a bornelor bateriei etc.) si, in cazuri exceptionale pot sa conduca la o strangere nedorita a franei de parcare asistata in timpul rularii.

Renault a trimis scrisori clientilor care detin masinile incluse in actiunea de recall, iar remediul consta intr-o interventie preventiva prin care calculatorul franei de parcare asistata va fi reprogramat.

Producatorul preciza in scrisoarea trimisa clientilor ca acorda o deosebita atentie calitatii produselor si ca "a identificat o posibila strangere a franei de parcare asistata in timpul rularii". Producatorul insista asupra faptului ca operatiunea este importanta si doreste sa elimine orice risc potential prin aceasta actiune de recall.

Printre marcile auto care au mai facut rechemari anul acesta in tara se numara Mitsubishi, Jaguar, Chevrolet, Suzuki, Toyota, Renault, Nissan, Opel, Kia sau Volvo.