Ford a facut o serie de schimbari importante la varf, ca semn ca se orienteaza spre o noua strategie, astfel ca la conducerea diviziei europene a fost numit Stephen Odell care s-a aflat la conducerea Volvo. In ultimii ani Ford a vandut mai multe marci, precum Aston Martin, Land Rover, Jaguar si Volvo, urmand sa se concentreze pe marca de baza. Volvo urmeaza a fi condusa de Li Shufu, seful holding-ului chinez Geely care a cumparat marca scandinava.

Stephen Odell lucreaza din 1980 la Ford, iar din septembrie 2008 conduce marca Volvo. Va prelua functia de sef al Ford Europe cel mai probabil in septembrie cand se va perfecta tranzactia prin care marca suedeza e vanduta chinezilor de la Geely.

John Fleming a condus Ford Europa cinci ani, timp in care s-a implicat mult si in preluarea uzinei de la Craiova unde a fost prezent in repetate randuri. El va avea in continuare o functie importanta, urmand sa se ocupe de coordonarea activitatilor a 80 de uzine Ford.

Ford anuntase ca la final de an va inchide marca Mercury care exista de 71 de ani pe piata din SUA, insa si-a pierdut identitatea iar vanzarile au scazut.