New Kopel Group, prin intermediul diviziei China Car Import SRL, a importat din China primele 24 de masini Chery: M11 Sedan, M11 Hatchback si SUV-ul Chery, Tiggo, informeaza un comunicat remis HotNews.ro. Conform planului initial, aceste masini vor fi folosite cateva luni de Sixt, divizia de Rent a Car a grupului.

Eastar, unul din modelele CheryFoto: Chery Auto

„Pe parcursul acestei perioade va fi testată durabilitatea şi adaptarea acestor maşini cu şoselele româneşti. De asemenea, Grupul va folosi această perioadă pentru a-şi construi expertiza after sales. Astfel, atunci când vom lansa maşinile pe piaţă vom putea oferi publicului român servicii la nivelul înalt pe care îl merită.”, a declarat Dudy Perry, CEO New Kopel Group.

Chery Automobile din provincia Anhui pretinde ca e cel mai mare producator auto independent din China si unul din producatorii auto cu cel mai mare progres. Compania a inceput productia de masini acum zece ani dar a capatat notorietate in 2003 cand a lansat un model numit QQ similar Daewoo Matiz si apoi altul care copia Chevrolet Epica si se numea Eastar.

In 2008, Chery Automobile a produs 350.000 de masini in China, iar in 2007 avusese un an si mai bun, cu o productie totala de 427.000 de automobile, din care 40.000 in Rusia, cu o companie locala cu care colaborarea s-a incheiat.

Masinile Chery vin in Romania prin Shlomo Holdings, grup israelian specializat in importul de masini, inchirieri, leasing operational dar si in operarea de ateliere auto in unele tari.

Holdingul e prezent de patru ani in Romania prin filiala New Kopel care a inceput cu servicii de leasing operational, iar in 2006 a primit licenta Sixt si a inceput sa ofere si servicii de inchirieri de masini. In Romania, Sixt New Kopel este prezent in orase precum: Bucuresti, Iasi, Bacau, Constanta, Timisoara, Cluj Napoca, Sibiu si Brasov.

La inceputul anului trecut, Sixt - New Kopel a format un joint-venture cu comerciantul ceh de masini second-hand AAA Auto.

În vara anului 2009, Grupul New Kopel a anunţat că este importator exclusiv al brandului Chery în România.