​Patru romani au parcurs 13.000 km prin Europa la bordul unui BMW seria 5 produs acum 18 ani, ajungand atat in Laponia, cat si in sudul continentului la poalele muntelui Elbrus, scrie BMW Blog care a publicat un interviu cu Ovidiu Jelea, initiatorul expeditiei. Masina este un BMW 525i cu motor de 192 CP, iar in medie a parcurs 600 km/zi. Planul urmator se refera la o expeditie de 30.000 km in America, dar cu aceeasi masina.

BMW seria 5 din 1992Foto: Hotnews

Turul a fost realizat in 15 zile, iar printre orasele "bifate" se numara: Viena, Graz, Salzburg, Munchen, Strasbourg, Luxembourg, Bruxelles, Amsterdam, Coppenhaga, Oslo, Stockholm, Rovaniemi, Helsinki, St Petersburg, Moscova sau Odessa.

Expeditia a durat trei saptamani, una a fost dedicata muntelui Elbrus, iar in medie au fost parcursi 600 km/zi, secretul fiind ca au condus pe rand toti patru si s-a mers mult noaptea.

Turul a fost facut iarna, iar Jelea spune ca masina a avut un consum mediu de 10 litri/100 km.

Jelea spune ca urmatoarea expeditie va fi tot cu acest BMW, insa masina va fi dusa peste Ocean in America pentru un tur de 30.000 km tot iarna, avand ca scop si escaladarea Mount McKinley din Alaska.