Dacia ar putea prezenta un concept de monovolum la salonul de la Geneva, in martie 2011, urmand ca versiunea de serie a celui de-al saptelea model din gama marcii sa ajunga pe piata in 2012, scrie publicatia franceza Caradisiac. MPV-ul de sapte locuri va avea mai multe in comun cu Renault Kangoo decat cu Scenic, iar motorizarile vor fi identice cu cele de pe Duster.

Francezii scriu ca monovolumul Dacia nu va fi un Scenic mai modest, ci un Kangoo alungit, cu sapte locuri si spatiu mai mult decat intr-un MCV. Motorizarile vor fi cele de pe Duster. Caradisiac scrie ca monovolumul apare in forma de concept in primavara lui 2011 la salonul de la Geneva, iar versiunea de serie apare in 2012.

Patrick Pelata, al doilea om ca importanta la Renault spunea la salonul de la Geneva ca Dacia va mai lansa alte patru modele, in afara de cele sase aflate acum pe piata. Nu a dezvaluit despre ce este vorba, insa din primele luni ale anului acesta au inceput sa apara fotografii care sa dea o idee despre un MPV de sapte locuri ce ar putea fi lansat peste cel putin un an si jumatate.

Germanii de la AutoBild au scris in aprilie ca Dacia ar putea lansa un MPV care sa concureze cu Volkswagen Touran si Opel Zafira. Aceasta categorie de vehicule a ramas de nisa, avand vanzari mai mici decat segmentul SUV in Europa. Printre modelele care fac parte din segment se mai numara Skoda Roomster, Ford C-MAX si Citroen C4 Picasso.

Cel mai spatios model al Dacia este MCV. Un monovolum ar trebui sa aiba chiar mai mult spatiu la interior si sa fie, ca si celelalte modele Dacia, cu cateva mii bune de euro mai ieftin decat concurenta.