Un pasionat de viteza din SUA a pus pe un autobuz scolar un motor de avion cu reactie, reusind sa atinga viteza de 590 km/h. Rezervorul are peste 600 l, iar la super-viteza atinsa autobuzul lasa in urma o "dara" de flacari de 25 de metri, scrie The Telegraph.

O scurta descriere a autobuzului cu motor de avionFoto: indyboysinc.com

Entuziastul Paul Stender a testat autobuzul in Indianapolis si spune ca din banalul autobuz scolar cumparat initial a mai putut pastra doar 5% din componente, restul nefiind in stare sa reziste la presiuni atat de mari. Motorul de avion de vanatoare Phantom duce autobuzul experimental la aproape 600 km/h, iar "dara" de flacari lasata in urma trece de 25 de metri.

Stender a construit diverse masinarii rapide si spune ca autobuzul a fost creat pe de o parte pentru a uimi si distra oamenii, dar si ca parte a unei campanii ce-si propune sa-i tina pe copii departe de droguri. Sloganul campaniei este: Jets are hot, drugs are not.

Stender sustine ca autobuzul sau este cel mai mare vehicul cu reactie din lume, avand peste 10 m lungime si un motor de 42.000 CP produs de General Electric.