Anul trecut s-au vandut pe eBay circa 3.000 de airbag-uri second-hand, in timp ce anul acesta numarul a urcat la 7.000, noteaza The Telegraph care citeaza reprezentanti ai site-ului auto carsite.co.uk care avertizeaza ca desi aceste airbag-uri sunt mai ieftine, riscul ca ele sa nu se deschida in caz de impact este extrem de mare. In plus, noile tehnologii sunt mai complexe, iar inlocuirea unui airbag nu e o operatie simpla fiindca trebuie reglati si testati senzorii declansatori.

In unele tari vanzarea de airbag-uri second-hand este ilegala, insa in Marea Britanie fenomenul a luat amploare. Cei de la carsite.co.uk spun ca un airbag instalat incorect ar putea sa nu se deschida in caz de accident, lucru extrem de riscant. In plus, ei noteaza ca inlocuirea unui airbag nu e un lucru simplu fiindca la multe masini moderne dupa ce airbag-ul e instalat senzorii de impact trebuie testati, resetati sau chiar inlocuiti, iar mecanismele de declansare trebuie si ele verificate.

Telegraph noteaza ca cineva a pus la vanzare pe internet un airbag de volan pentru un Ferrari F355 la un pret de 400 de lire, in timp ce un airbag nou ar costa 1.620 lire+TVA si alte 150 de lire manopera.

Pe eBay sunt cel mai adesea vandute airbag-urile pentru masini marca Vauxhall (denumirea marcii Opel in Marea Britanie), in timp ce pe locurile urmatoare se numara Ford, Volkswagen, BMW si Renault.