Noul sef al Ford Europa, Stephen Odell si cel pe care il inlocuieste, John Fleming, s-au intalnit cu prermierul Boc miercuri, iar in cursul zilei mai au programate intalniri atat cu presedintele Basescu, cat si cu seful Senatului, Mircea Geoana. Cu siguranta ca cel mai important subiect de discutie este viitorul fabricii de la Craiova unde anul acesta au fost produse circa 3.000 de automobile.

John FlemingFoto: Hotnews

In intalnirea cu premierul, Ford si-a reafirmat angajamentele si promite ca din prima parte a anului viitor va incepe sa faca angajari.

La ora 12.15 a inceput intalnirea celor doi oficiali ai Ford Europa cu premierul Emil Boc, iar la ora 16.00 Odell si Fleming se vor intalni la Cotroceni cu presedintele Basescu. Mai tarziu, la 18.30 e programata o intalnire cu Mircea Geoana, la salonul oficial din Senat. Cu siguranta ca cel mai important subiect de discutie este viitorul fabricii de la Craiova.

In intalnirea cu premierul Boc, oficialii Ford au confirmat ca se vor tine de planul initial de investitii. "Compania Ford isi mentine angajamentul de a investi in proiectul de la Craiova peste 675 de milioane de euro. Totodata, incepand cu prima parte a anului viitor, la Craiova vor incepe angajarile. Intentia noastra este ca la fabrica de la Craiova sa ajungem de la 3500 de angajati, cat sunt in prezent, la 7000 in anii care urmeaza", a mentionat John Fleming care ocupa functia de presedinte pentru productie si relatii privind aspectele de munca in cadrul Ford Motor Company.

La jumatatea lui iulie Ford a facut o serie de schimbari importante la varf, ca semn ca se orienteaza spre o noua strategie, astfel ca la conducerea diviziei europene a fost numit Stephen Odell care s-a aflat la conducerea Volvo.

Ford produce din septembrie 2009 la Craiova utilitara Transit Connect din care anul acesta au fost produse circa 3.000 de exemplare.