Audi a cumparat 200 ha de teren langa fabrica pe care o are la Gyor, in vestul Ungariei, dubland suprafata proprietatilor detinute acolo, semn ca producatorul german isi va extinde activitatile, noteaza ziarul german Handelsblatt. Audi produce A3 cabrio si TT la uzina situata la cativa zeci de kilometri de Austria. In plus, la Gyor au fost produse anul trecut peste 1,4 milioane de motoare pentru masini din grupul Volkswagen.

Audi fabrica anual circa 1,4 milioane de motoare in UngariaFoto: Hotnews

Germanii scriu ca prin achizitia a 200 ha pentru circa 25 milioane euro, Audi si-a dublat suprafata proprietatilor din Ungaria si va extinde productia de motoare, fiind posibile si noi investitii in logistica si cercetare, mai ales ca uzina este foarte importanta pentru Audi fiindca produce motoare utilizate si la alte marci din grupul Volkswagen.

Audi anunta la final de 2009 ca urmeaza sa investeasca alte 500 milioane euro in productia de motoare la fabrica din Gyor unde in primele sase luni ale anului s-au realizat circa 880.000 de motoare si 21.500 de autoturisme sport. Anul trecut productia de masini a ajuns la 72.000, in timp ce la motoare s-a ajuns la aproape 1,4 milioane.

Audi are 5.800 de angajati la Gyor, iar in februarie a intrerupt o saptamana productia pentru a nu acumula stocuri. In Ungaria mai produce Suzuki intr-o cadenta anuala de circa 200.000 de masini, iar din 2012 se va adauga si Mercedes care in primavara a inceput constructia uzinei la care va investi 800 milioane euro.